contactlenzen byo-4.jpgcontactlenzen byo-3.jpgcontactlenzen byo-2.jpg
Buisman Brillen Beeldmerk

Contactlenzen en nachtlenzen

Voor sommigen is het vooral ijdelheid, bij anderen heeft het meer te maken met hobby's, een bepaalde levensstijl of gemak. Hoe het ook zij, veel mensen zien contactlenzen als het ideale alternatief. Toch is de overstap niet zo eenvoudig als vaak wordt gedacht. Niet alle ogen zijn geschikt voor lenzen, en het ene lenstype kan beter bij u passen dan het andere. Allemaal aspecten die vragen om een deskundige benadering. Wij zijn bij uitstek in staat om alle vereiste metingen te verrichten - en de resultaten van die metingen te vertalen naar de contactlens die voor u de juiste is. Een kwestie van kennis en ervaring. Maar ook: Aanvoelen waaraan u als klant behoefte heeft. De tijd nemen om alles helder uit te leggen en alle vragen te beantwoorden. Want ook voor contactlenzen geldt: Wij maken er meer werk van!

  Lenzen bijbestellen?
KLIK HIER  

Vormvaste lenzen

Zuurstofdoorlaatbaarheid
Hoe klein contactlenzen ook zijn: De keuze van het materiaal waarvan contactlenzen worden gemaakt is uitermate belangrijk. Vroeger had men slechts de beschikking over materialen die geen zuurstof doorlieten. Tegenwoordig kunt u kiezen uit diverse materialen met een uiteenlopende zuurstofdoorlaatbaarheid.

De zuurstofdoorlaatbaarheid van de contactlensmaterialen is van groot belang. Immers, naast voeding door traanvocht haalt het hoornvlies zijn zuurstof als voeding rechtstreeks uit de lucht.

Een matige zuurstofvoorziening veroorzaakt een minder functioneren van uw hoornvlies. Door de keuze van het juiste materiaal is deze verstoring minimaal. Het is prettig om te weten dat Buisman Brillen (rvo) uitsluitend zuurstofdoorlatende materialen toepast.

Er zijn meerdere gradaties in zuurstof doorlaatbaarheid: variërend van normaal zuurstofdoorlaatbaar tot hoog zuurstofdoorlaatbaar. Voor deze gradaties bestaan diverse toepassingen. Hoog zuurstofdoorlatende lenzen worden toegepast bij gevoelige ogen, relatief hoge sterkten of langere draagtijden. Buisman Brillen adviseert u graag tot in detail.

Naast de vele voordelen die vormvaste contactlenzen bieden, zijn er ook enkele nadelige aspecten die kunnen optreden. Bij vormvaste contactlenzen kunnen stofjes makkelijker tussen lens en hoornvlies gaan zitten en de kans op verlies is iets groter dan bij zachte contactlenzen. Vormvaste contactlenzen hebben daarentegen een veel langere gebruiksduur dan zachte lenzen en zijn daardoor goedkoper in het dragen.

Wij zullen graag, samen met u, tot een nauwkeurige afweging komen van de voor- en nadelen van vormvaste contactlenzen.

Er is dagelijks minimaal een contactlensspecialist in huis. Slechts een keer per week met uw vragen terecht kunnen, is er bij ons dus niet bij.

Alle mogelijke lenssystemen zijn verkrijgbaar: Of het nu gaat om harde lenzen of zachte lenzen, of u nu kiest voor daglenzen of maandlenzen, als u lenzen wilt afwisselen met het dragen van een bril….. onze contactlensspecialisten geven u graag een uitvoerig, vakkundig en objectief advies.

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen zijn vervaardigd van een hydrofiel wateropnemend materiaal. Deze 'natte' lens (hij neemt probleemloos tot 90% water op) blijkt erg comfortabel en een goede vervanger van de harde, vormvaste lens. Zachte lenzen zijn zuurstofdoorlatend.

Omdat traanvocht een grote rol speelt bij het gebruik van zachte contactlenzen, zullen deze sneller vervuilen. Met name eiwitten en vetten in het traanvocht doen hun zichtbelemmerende werk op en onder de zachte contactlens. Buisman Brillen vindt het daarom van groot belang een uitgebalanceerd assortiment te bieden met middelen die zowel goed reinigen als desinfecteren.

Door hun hoge watergehalte zullen zachte hydrofyle lenzen sneller scheuren en beschadigen. Daarom is de gewoonte gegroeid om contactlenzen van zacht hydrofiel materiaal frequenter te vervangen.

Buisman Brillen biedt u een ruime keuze uit zogenaamde snel vervangings-systemen, met lenzen met een maximale draagtijd oplopend van 1 dag tot zes maanden en zelfs een jaar. De techniek staat voor niets. Dus is het tegenwoordig mogelijk om met zachte lenzen astigmatische correcties en multifocale correcties door te voeren.

Zachte lenzen mogen alleen in vloeistof bewaard worden. Het is verstandig om zowel de pasvorm van uw zachte contactlens als uw oog een keer in de zes maanden intensief te laten controleren door Buisman Brillen. Onze contactlensspecialisten zijn uitstekend opgeleid om, samen met u, de juiste en verantwoorde keuze te maken welk type contactlens voor u het meest geschikt is.

Multifocale contactlenzen

Hoewel het leven pas bij veertig schijnt te beginnen, krijgen uw ogen rond deze leeftijd meer moeite om op een normale leesafstand de lettertjes goed te lezen. Een 'halve oplossing' is het dan verder van u af houden van uw krant of boek. Kortom, uw ogen krijgen moeite met accommoderen, ofwel 'uw armen worden te kort'. Tussen de veertig en vijftig jaar krijgt u hierdoor daadwerkelijke leesklachten. Heeft u voor veraf geen correctie nodig, dan volstaat meestal een goede leesbril.

Draagt u contactlenzen en krijgt u moeite met scherpstellen dichtbij, dan zijn er diverse oplossingen voorhanden:

  • U kunt een (halve) leesbril over uw contactlenzen heen gebruiken;
  • U kunt kiezen voor bifocale lenzen. Die hebben een vertedeel en een leesdeel, u ziet scherp veraf en dichtbij;
  • Of een mooiere oplossing: Multifocale lenzen. Die zijn een uitstekende optie wanneer u regelmatig met een beeldscherm werkt. Ze hebben een vertedeel en een in sterkte oplopend leesdeel, zodat u op alle afstanden scherp ziet. Natuurlijk kunt u ook bij multifocale lenzen kiezen voor vormvast of zacht lensmateriaal, waarover Buisman Brillen u graag adviseert.

Kleurlenzen

De grote collectie kleurlenzen, al dan niet op sterkte, bieden de mogelijkheid om met een andere kleur ogen door het leven te gaan dan met uw eigen kleur. We nodigen u graag uit om de mogelijkheden in onze winkel te bekijken!

Nachtlenzen

Overdag goed zien zonder bril of lenzen? Het kan! Er zijn contactlenzen ontwikkeld die alleen 's nachts gedragen worden. Tijdens de slaap corrigeren deze de ogen, zonder dat u het merkt. Overdag kijkt u scherp zonder lenzen.

De speciale vorm van de lenzen zorgt ervoor dat het hoornvlies, waarop de lens rust, van vorm verandert. Het hoornvlies wordt iets platter gemaakt, wat de sterkte dusdanig verandert dat overdag geen correctie meer nodig is. Dit lukt bij minsterktes tot -4,50 dpt.

De Dreamlite, zo heet deze lens, drukt niet rechtstreeks op het hoornvlies, maar drijft op de traanfilm. Hierdoor is deze heel oogvriendelijk. Het materiaal van de Dreamlite lens, Boston XO, is hoog zuurstof doorlatend. Er vindt een optimale stofwisseling plaats tussen hoornvlies en buitenlucht.

Openingstijden:

Maandag:Gesloten
Dinsdag:09.00 - 18.00
Woensdag:09.00 - 18.00
Donderdag:09.00 - 18.00
Vrijdag:09.00 - 18.00
Zaterdag:09.00 - 17.00

In Winkelcentrum Vaartbroek is er volop gratis parkeergelegenheid.

Voor oogmetingen, oogonderzoeken en contactlenscontroles mag u vooraf reserveren. Dan weet u zeker dat er tijd voor u is.

Welkom in ons fijne bedrijf voor optiek, optometrie, orthoptie en contactlensspecialisme. We zijn trots op onze vakkennis, kwaliteit en service, op onze grote en prachtige bril- en zonnebrilcollecties en onze super trouwe, groeiende en fijne klantenkring. Ons motto is 'We willen gewoon de beste zijn!'en dat maken we waar.