standaard byo-2.jpgstandaard pajuk-1.jpgstandaard standaard_IMG_4087.jpgstandaard standaard_IMG_4128.jpgstandaard iq-1.jpgstandaard buisman-brillen-team-2017-top.jpgstandaard rodenstock-1.jpgstandaard janosch-1.jpgstandaard standaard_IMG_4120B.jpgstandaard standaard_IMG_4140B.jpgstandaard standaard_IMG_4089.jpgstandaard standaard_IMG_4096B.jpg
Buisman Brillen Beeldmerk

Over ons

Wie zijn wij

Het team van Buisman Brillen bestaat uit vaste gezichten. En dat is prettig, want u treft dus altijd dezelfde mensen aan in de winkel. Dat zorgt voor duidelijkheid, want iedereen is op de hoogte van wat er speelt.

Bovendien zijn er altijd optometristen en contactlensspecialisten in huis. Dus niks geen afspraak moeten maken op een vaste dag in de week. Alle kennis is permanent aanwezig!

Het team Buisman Brillen bestaat uit de volgende personen, van links naar rechts:

 • Kees Rongen: opticien
 • Ingrid van Rijssel-Schoonen: orthoptist
 • Liesbeth Buisman-v.d. Wal: opticien
 • Willem Buisman: optometrie, contactlensspecialist
 • Liesbeth van Rooij-Buisman: opticien
 • Renate Paspont: optometrie, contactlensspecialist
 • Wesley Klok: opticien
Team Buisman Brillen 2017

Onze service, garantie en gezelligheid

De slim-kopen-huisregels van Buisman Brillen:

 1. Buisman Brillen regelt de declaratie via uw zorgverzekeraar. De eventuele vergoeding wordt direct in mindering gebracht op uw aankoop.
 2. Buisman Brillen is een zelfstandig optiekbedrijf en behoort dus niet bij een keten. In- en verkoopbeleid worden niet door derden bepaald. We worden niet gehinderd door beperkende maatregelen 'van boven af'.
 3. Gratis deskundige oogmeting
  Er worden geen meetkosten in rekening gebracht bij aanschaf van een bril of contactlenzen.
 4. Kwaliteitsgarantie
  Buisman Brillen levert uitsluitend kwaliteitsproducten en biedt standaard 2 jaar garantie op brillen en brillenglazen.
 5. Schade door 'eigen schuld' binnen 2 jaar?
  U ontvangt 50% korting op vervangend montuur- en/of brillenglasmateriaal.
 6. Aanschaf nieuwe bril binnen 3 jaar?
  U ontvangt een korting op de nieuwe aanschaf van maximaal € 45,00.
 7. Omruilgarantie
  Als u niet kunt wennen aan uw multifocale brillenglazen mag u deze tot 3 maanden na aankoop omruilen.
 8. Ruim assortiment
  Buisman Brillen heeft continue een grote collectie brilmonturen, zonnebrillen en kinderbrillen in huis, in diverse prijsklassen. De collecties zijn altijd up to date.
 9. Glasadvies
  U krijgt een persoonlijk glasadvies, waarbij rekening gehouden wordt met uw leef- en werkomstandigheden.
 10. Oogzorg
  Bij Buisman Brillen werken gediplomeerde opticiens, contactlensspecialisten en optometristen. Er wordt gewerkt met geavanceerde apparatuur. U bent verzekerd van hoogstaande oogzorg. Voor iedere klacht bestaat een oplossing!
 11. Veilige koop
  Buisman Brillen is lid van de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (NUVO).

Declareren ziektekostenverzekeringen

Buisman Brillen regelt de declaratie via uw zorgverzekeraar. De eventuele vergoeding wordt direct in mindering gebracht op uw aankoop.

Oogmeet Award

Buisman Brillen is winnaar van de Oogmeet Award en mag zich daarmee uitblinker noemen op het gebied van oogzorg, in de meest ruime zin van het woord.
De kwaliteit op het gebied van oogmetingen, brillen en contactlenzen alsmede de kwaliteit rond de geleverde service, maakten dat Buisman Brillen deze prestigieuze prijs in ontvangst mocht nemen. Vanaf februari 2019 mag Buisman Brillen zich bovendien als eerste bedrijf in de regio trotse eigenaar noemen van de DNEye scanner, die niet alleen de gebruikelijke oogfouten meet, maar in zeer korte tijd 1500 hyper nauwkeurige metingen verricht die uiterst precieze afwijkingen vast leggen voor alle gebieden van de pupil. De nieuwe generatie DNEye glazen geven meer details, meer kleur en meer contrast weer, niet alleen overdag maar ook in schemer en donker.

Geschiedenis Buisman Brillen

In 1950 kwamen Sybilla en Gerrit Buisman vanuit Heerhugowaard naar Eindhoven. In de Gestelsestraat openden zij hun optiekwinkel. De zaak floreerde en in 1970 werd de tweede zaak geopend, op de Tarwelaan in Winkelcentrum Vaartbroek.

Vier van de 8 Buisman kinderen gingen het optiekvak in: Zoon Willem nam Buisman Brillen op de Tarwelaan over; Zoon Pieter ging aan de slag bij Buisman Optiek op de Gestelsestraat. Dochter Liesbeth ging in de winkel van Willem aan de slag. En dochter Sybilla opende een winkel in Boxtel.

In 1996 verhuisde de winkel aan de Tarwelaan naar het veel grotere pand aan het Wijngaardplein 1. De winkel aan de Gestelsestraat werd opgedoekt en Pieter kwam bij broer Willem werken. In het voorjaar van 2012 werd hard gewerkt aan uitbreiding van de winkel. Een naastgelegen pand kwam vrij en dat werd bij de bestaande winkel getrokken. Daarmee kwam een lang gekoesterde wens in vervulling: een extra oogmeet ruimte om de wachttijd te minimaliseren én uitbreiding van de brilcollecties.

Inmiddels is Buisman Brillen aan het Wijngaardplein uitgegroeid tot één van de grootste en meest gerenommeerde optiekwinkels van de regio.

VACATURES

Fulltime en Parttime collega opticien / contactlensspecialist

Openingstijden:

Maandag:Gesloten
Dinsdag:09.00 - 18.00
Woensdag:09.00 - 18.00
Donderdag:09.00 - 18.00
Vrijdag:09.00 - 18.00
Zaterdag:09.00 - 17.00

In Winkelcentrum Vaartbroek is er volop gratis parkeergelegenheid.

Voor oogmetingen, oogonderzoeken en contactlenscontroles mag u vooraf reserveren. Dan weet u zeker dat er tijd voor u is.

Welkom in ons fijne bedrijf voor optiek, optometrie, orthoptie en contactlensspecialisme. We zijn trots op onze vakkennis, kwaliteit en service, op onze grote en prachtige bril- en zonnebrilcollecties en onze super trouwe, groeiende en fijne klantenkring. Ons motto is 'We willen gewoon de beste zijn!'en dat maken we waar.

Primeur bij Buisman Brillen: DNEye

Actie BEELDSCHERMBRIL / THUISWERKBRIL

Tweede bril? Actie 'Look Twice' en 'Dubbeldekker'