standaard 00-interieur5.jpgstandaard pajuk-1.jpgstandaard janosch-1.jpgstandaard iq-1.jpgstandaard buisman-brillen-team-2017-top.jpgstandaard rodenstock-1.jpgstandaard byo-2.jpg
Buisman Brillen Beeldmerk

Over ons

Wie zijn wij

Het team van Buisman Brillen bestaat uit vaste gezichten. En dat is prettig, want u treft dus altijd dezelfde mensen aan in de winkel. Dat zorgt voor duidelijkheid, want iedereen is op de hoogte van wat er speelt.

Bovendien is er altijd minimaal één optometrist en contactlensspecialist in huis. Dus niks geen afspraak moeten maken op een vaste dag in de week. Alle kennis is permanent aanwezig!

Het team Buisman Brillen bestaat uit de volgende personen, van links naar rechts:

 • Kees Rongen: opticien
 • Ingrid van Rijssel-Schoonen: orthoptist
 • Liesbeth Buisman-v.d. Wal: opticien
 • Willem Buisman: optometrie, contactlensspecialist
 • Liesbeth van Rooij-Buisman: opticien
 • Renate Paspont: optometrie, contactlensspecialist
 • Wesley Klok: opticien
Team Buisman Brillen 2017

Onze service, garantie en gezelligheid

De slim-kopen-huisregels van Buisman Brillen:

 1. Buisman Brillen regelt de declaratie via uw zorgverzekeraar. De eventuele vergoeding wordt direct in mindering gebracht op uw aankoop.
 2. Buisman Brillen is een zelfstandig optiekbedrijf en behoort dus niet bij een keten. In- en verkoopbeleid worden niet door derden bepaald. We worden niet gehinderd door beperkende maatregelen 'van boven af'.
 3. Gratis deskundige oogmeting
  Er worden geen meetkosten in rekening gebracht bij aanschaf van een bril of contactlenzen.
 4. Kwaliteitsgarantie
  Buisman Brillen levert uitsluitend kwaliteitsproducten en biedt standaard 2 jaar garantie op brillen en brillenglazen.
 5. Schade door 'eigen schuld' binnen 2 jaar?
  U ontvangt 50% korting op vervangend montuur- en/of brillenglasmateriaal.
 6. Aanschaf nieuwe bril binnen 3 jaar?
  U ontvangt een korting op de nieuwe aanschaf van maximaal € 45,00.
 7. Omruilgarantie
  Als u niet kunt wennen aan uw multifocale brillenglazen mag u deze tot 3 maanden na aankoop omruilen.
 8. Ruim assortiment
  Buisman Brillen heeft continue een grote collectie brilmonturen, zonnebrillen en kinderbrillen in huis, in diverse prijsklassen. De collecties zijn altijd up to date.
 9. Glasadvies
  U krijgt een persoonlijk glasadvies, waarbij rekening gehouden wordt met uw leef- en werkomstandigheden.
 10. Oogzorg
  Bij Buisman Brillen werken gediplomeerde opticiens, contactlensspecialisten en optometristen. Er wordt gewerkt met geavanceerde apparatuur. U bent verzekerd van hoogstaande oogzorg. Voor iedere klacht bestaat een oplossing!
 11. Veilige koop
  Buisman Brillen is lid van de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (NUVO).

Declareren ziektekostenverzekeringen

Buisman Brillen regelt de declaratie via uw zorgverzekeraar. De eventuele vergoeding wordt direct in mindering gebracht op uw aankoop.

Oogmeet Award

Buisman Brillen is winnaar van de Oogmeet Award en mag zich daarmee uitblinker noemen op het gebied van oogzorg, in de meest ruime zin van het woord.
De kwaliteit op het gebied van oogmetingen, brillen en contactlenzen alsmede de kwaliteit rond de geleverde service, maakten dat Buisman Brillen deze prestigieuze prijs in ontvangst mocht nemen.

Geschiedenis Buisman Brillen

In 1950 kwamen Sybilla en Gerrit Buisman vanuit Heerhugowaard naar Eindhoven. In de Gestelsestraat openden zij hun optiekwinkel. De zaak floreerde en in 1970 werd de tweede zaak geopend, op de Tarwelaan in Winkelcentrum Vaartbroek.

Vier van de 8 Buisman kinderen gingen het optiekvak in: Zoon Willem nam Buisman Brillen op de Tarwelaan over; Zoon Pieter ging aan de slag bij Buisman Optiek op de Gestelsestraat. Dochter Liesbeth ging in de winkel van Willem aan de slag. En dochter Sybilla opende een winkel in Boxtel.

In 1996 verhuisde de winkel aan de Tarwelaan naar het veel grotere pand aan het Wijngaardplein 1. De winkel aan de Gestelsestraat werd opgedoekt en Pieter kwam bij broer Willem werken. In het voorjaar van 2012 werd hard gewerkt aan uitbreiding van de winkel. Een naastgelegen pand kwam vrij en dat werd bij de bestaande winkel getrokken. Daarmee kwam een lang gekoesterde wens in vervulling: een extra oogmeet ruimte om de wachttijd te minimaliseren én uitbreiding van de brilcollecties.

Inmiddels is Buisman Brillen aan het Wijngaardplein uitgegroeid tot één van de grootste en meest gerenommeerde optiekwinkels van de regio.

Openingstijden:

Maandag:Gesloten
Dinsdag:09.00 - 18.00 u.
Woensdag:09.00 - 18.00 u.
Donderdag:09.00 - 18.00 u.
Vrijdag:09.00 - 20.00 u.
Zaterdag:09.00 - 17.00 u.
In Winkelcentrum Vaartbroek is er volop gratis parkeergelegenheid.

Actie DUBBELDEKKER

Als u binnen 3 maanden na aankoop van een nieuwe bril een extra bril of brillenglazen aanschaft (bijvoorbeeld voor de zon, als reservebril of -glazen of voor uw muziek of PC) dan krijgt u 1 glas van onze cadeau.

Theo brillen - vanaf nu in de winkel

Wat zijn we blij dat Buisman Brillen vanaf nu dealer is van het eigenzinnige Belgische monturenmerk Theo. De kleurrijke en bijzondere monturen zijn een welkome aanvulling op onze collectie. Waar Theo in de jaren '80 begon als leverancier van baanbrekende monturen die zich onderscheidden van de mainstreem monturen en vooral de avant garde aanspraken, kreeg het merk in de jaren die volgden een steeds breder enthousiast publiek. We krijgen dan ook regelmatig de vraag of we Theo kunnen leveren. Vanaf nu is het antwoord dus JA! Benieuwd? Kom deze eigenzinnige, vrijgevochten, anders-dan-andere-brillen eens bekijken! En geniet dan van het prachtige design én het geweldige materiaal en draagcomfort!   

Gijs Dutch Design

De monturen uit de collectie Gijs Dutch Design zijn gearriveerd.

Orthoptist op dinsdag en woensdag

Ingrid van Rijssel-Schoonen is orthoptist en heeft een bak aan ervaring en kennis op het gebied van optiek, met als specialisme het kinderoog. Zij is op dinsdagen en woensdagen aanwezig. Voor oogonderzoek bij jonge kinderen (druppelen) is een afspraak maken handig!